Fastnat pa balkongen!

Julen ar over. Om den nu ens borjade. (Har inte riktigt kants sa!) Vi hade det riktigt trevligt. Soalde och badade och at tacos! Tva dagar i rad men lika gott bada gangerna! Vi hade sedan tidigare hort om vilket partyliv det var i Arlie beach sa vi tankte testa pa det. Men tyvarr har det varit lite av en besvikelse sahar langt eftersom det inte ar nagon som gar ut pga julen!. Men vi har haft skitkul iaf. Suttit pa balkongen och druckit vin och Kaffedrinkar utan kaffe!!!

Imorgon ska ska vi packa var lilla vaska och dra pa oss stingerssuiten och cyklopet for att aka ut pa en 2 dagars seglings tur runt Whitsundays. Ska bli jattespannande. Vi ska bla besoka Whiteheaven beach som ska vara helt ooooootroligt vacker! Sa det ar upp till bevis!

Till nyar aker vi upp till Cairns och firar nyar. Har hort rykten om att det finns manga jobb dar sa vi far hoppas. Annars finns det ju alltid fruktplock!


Jul?

Det ar da helt otroligt att det ar julafton imorgon. Jag har da sannerligen inte markt av det. Efter manga "ah" och "men guud", sa har jag antligen kommit fram till Arlie Beach. Men det kanns valdigt trakigt att lamna Cool Bananas och Agnes Water for det var verkligen en plats att Alska.

Igar for jag ut pa en Scooterrootertour. Man aker runt pa mini Harley Davidson runtom Agnes Water och Town of 1770. Vi sag massoe av Kangaroos och aven....hall i er nu...DELIFNER!!!Flipper simmade runt i 1770. Det var en upplevelse. 

Pa kvallen tog jag det lugnt med de andra svenskarna pa hostelet tills jag fick reda pa att  jag var tvungen att ta mitt pick och pack pa ca 50 kg och bara allt 500 meter till ett annat hostel dar min cortesy bus som skulle ta mig till bussen, skulle hamta upp mig. Sa dar skulle jag alltsa bli tvungen att vanta i 4 timmar. Men jag hade tur. Traffade pa gamla tomat kompisar + nagra andra svenskar som satt uppe och vantade med mig. Det var val snallt!!!

Efter 10 timmar kom jag da antligen fram sa nu sitter jag och vantar pa Sara och Lolla. Ska bli jattekul att traffa dem igen och hora vad de har haft for sig.

Till er alla dar hemma. (Och ute i varlden!!!)

GOD JUL OCH GOTT NYTT AR!

Jakten pa den perfekta vagen!

Jag har surfat! De var bland de roliagste jag har gjort i hela mitt liv. Var instruktor var en 48 arig Australiensare med manga ars surfingerfarenheter. Vi borjade med att ha lite teori och till slut fick vi antligen paddla oss ut i havet! Wow vilken kansla det ar nar man hittar den "perfekta" vagen!

Just ja. HAr nu kommit fram till Agnes Water och hit vill jag flytta nar jag blir gammal. Det ar helt underbart! Jag bor pa varldens skonaste hostel med hangmattor och ett stort vardagsrum dar man kan titta pa film eller bara sitta och lasa. Det har jag verkligen langtat efter!

Imorgon kanske de blir lite mer surfing. Aker pa natten vidare upp till Airlie Beach. Ska bli toppen skojj. Men just njuter jag bara av detta helt underbara plejs!

Sand, sand och ater sand.

Atervande igar fran tre helt underbara dagar pa Fraser Island. Det var helt sjukt roligt.

05.00 traffades vi i sondags for att borja packa vor jeep som vi skulle fardas i under dessa dagar. Dagen innan hade vi (gruppen!) handlat mat och annan viktig fortaring. Min grupp bestod av 6 engelsman, 2 tyskar och en svensk! Det som aterstod innan avfard var att se till att allt fanns med och att bilen fungerade som den skulle. Vi fick aven lite info om alla kostnader om vi atervande med en trasig bil eller om vi inte atervanda alls!!! Detta kunde alltsa bli en valdigt dyr resa!

Till slut fick vi antligen satta oss i bilen och aka mot farjan som skulle ta oss till Fraser. Luft i dack tomdes eftersom vagarna pa fraser knappast ar asfalt utan endast sand. Val pa Fraser styrde vi kosan mot Lake Mckainze eller nagot sant. HElt otroligt vacker sjo. Vattnet var klart och sjon var omringad av en helt otrolig natur.

Jag har aven bestigit Indinan head, sag dock inga hajar. Varit och simmat i Lake Wabby, aven denna sjo helt otroligt vacker. (Det kommer bilder!).

Vi sov i talt nara stranden. JAg har upplevt de mest underbara mornar nagonsin. Man vaknar sju och tror att klockan ar tio eftersom man har noll koll och sedan gick jag ner till stranden och satte mig pa en filt och bara tittade up over havet. Sa vackert att man nasten kunde borja grata. Njutfaktorn var oooootroligt hog.

Men roligast av allt var anda att sitta i bilen pa vag mot de olika platser vi skulle besoka. Sa har kunde det lata.

- bump
- small bump
- bump combinated with a rot
- aaaaaaaaaaaah
- paul your being an asshole, slow down NOW.
- ouiiiiii!
- hahahahahahahahahahahahahahah (det var mest fran mig!!!!)
- Wooooooooow. Sorry bump.

Det var helt sjukt roligt. Det var precis som langbens camping semester. Eftersom de som sitter bak i bilen kanner av guppen mer an den som kor sa kunde de ibland ga lite snabbt och all utrustning flog runt bland medpassagerarna dar bak.

Jag kommer sakna min grupp for efter tre dagar tillsammans sa blir man valdigt sammansvettsade. Och vi behove bara betala 34 dollar tillsammans for den trasiga sidospegeln som akte av nar vi korde i regnskogarna.

Idag ska jag rea vidare mot Agnes Water/Town of 1770. HAr bokat boende pa Cool Bananas som Kay i min grupp tipsade mig om. Det ar verkligen toppen nar man far tips om bra hostel. Jag har bestamt mig for att ta min forsta surfing lektion dar och det pirrar lite i magen nar jag tanker pa det for jag har verkligen langtat efter att fa lara mig att surfa! Pirrpirr!

Pa fredag tankte jag ta en nattbuss upp mot Arlie Beach dar Therese vantar och forhoppningsvis Sara och Lollo. Annars kommer de pa julafton. Julia kommer tyvarr inte dit. Hon ska vara i Noosa tror jag tillsammans med Tobbe och Koski.

Tack igen for alla kommentarer! Jatteskojj att lasa!





Nya vanner och nya aventyr!

Jag har nu lamnat tryggheten i Bundaberg och anlant till HArvey Bay. Harifran ska jag senare (pa sondag) ta mig till Fraser Island. JAg har kommit pa att jag namnt denna plats flera ganger men aldrig beskrivit vad det ar. Fraser Island ar varlden storsta sand Island. Dar finns massor av farliga ormar och man far itne bada i havet omkring on for dar finns det hajar. Spannande eller hur!

I Onsdags var jag pa skoldpadds safari. Det var en upplevelse vart att namna. Efter att ha vantat fran kl 18.00 till 24.00 sa kom antligen en guide och sa att det var en skoldpadda pa vag upp fran havet. Forvantansfulla tog vi oss fran "expeditionen" till stranden. Val nere pa stranden fick vi reda pa att skoldpaddan hade atervant till havet. Men vi fortsatte anda att ga pa stranden i hopp om att fa se en "rorande sten" i vattnet. och det fick vi!! Det var inte bara en skoldpadda som kom upp fran vattnet. Hela 6 stycken sag jag! Varav en tittade vi narmare pa da den la agg. Jag fick till och med halla i fyra agg for att flytta dem till ett sakrare hal dar de inte skulle bli drankta. De ni!

Igar var min sista dag i Bundberg. Jag gjorde nagra arenden pa stan och shoppade aven lite nya klader eftersom mina gamla har blivit bruna. (Tomatplock). Jag hade ett riktigt plotsligt hander det ogonblick da jag gick in i en affar. Jag sag en jattesnygg gul klanning och samtidigt horde jag peter,bjorn and johns young folks i hogtalarna. Ni forstar nog att jag kopte klanning och berattade for kassorskan att jag var fran samma land som bandet! Sverige.

PA tal om bra musik fran Sverige. Tyskarna pa mitt hostel i Bundaberg blev helt betagna nar jag berattade att jag var fran samma stad som MAndo Diao! Stolt som tuppen! Fabian (den ena tysken) hade alla deras album pa sin I-pod sa jag fick antligen hora you "can't steal my love" som jag gatt runt och nynnat pa de senaste veckorna! 

Ha det toppen i Sverige for det har jag det har!


Myspys!

Solen skiner och varmer stiger. En underbar dag i Bundaberg och jag ar ledig! Kan det bli battre. Jo, jag har hyrt 3 filmer som jag ska titta pa under eftermiddagen. Hander inte speciellt mycket har annars!

Mina tva koreanska riskokar kompisar har nu flyttat in till mitt hostel i stan nu. Sa det ar skojj.

Pratar foresten bara engelska nu typ. Har till och med borjat tanka pa engelska. Helt sjukt.
Men bra!

Har bara tre dagar kvar pa jobbet nu. Sen ska jag ta mig lite semester igen.

Kanner att jag behover det! Hahaha!

Livet ar en dans pa rosor!

Igar var alltsa min forsta dag pa det nya jobbet! Vilket jobb! Ja strosar runt i ett bamba stort vaxthus med min vita hink och plockar av rosenknoppar som "ar i vagen" for de fina rosorna! Idag var det dock lite tyngre eftersom jag fick boja pa ryggen hela tiden. Ni ska se mina ben, det ser ut som om det har varit en catfight kring dem!  Men man ska inte klaga. Sa numera kommer jag hem och doftar rosor om fingrarna istallet for skit!

Var ute och festade igar med mina tyska rumskompisar! Toppen skojj! Dock lite trott idag.

Nasta fredag reser jag vidare. Haller pa att kika runt lite med olika resebolag och se om man kan fa ett bra pris for bade fraser island och whit sunday!

Just ja. Holl pa att glomma! Kopte igar tva julklappar till mig sjalv! Ett par langa billabong surfershorts och en billabong handvaska! Helt underbara kop. Sadar sa man mar bra nar man handlat! Har aven kopt en onodig grej men jag kunde inte motsta! 4 stycken skitsnygga papper! Tankte rama in dem och satta upp dem i min bostad i gbg nasta host!

Nu ska jag ga och handla lite mat och sedan ga hem och ha filmkvall!


Bland blommor och riskokare!

Nu var det ett tag sedan jag skrev!

Detta har hant:

- Julia har lamnat mig. Hon for till brisbane i hopp om att fa ett jobb. Vilket hon inte fick sa nu woofar hon tillsammans med sin pojkvan och hans kompis.

- Jag har fatt tillbaka mitt jobb! Eller jag har aldrig forlorat det men anda! Det visade sig att de hade for mycket folk och eftersom vi bor pa ett hostel som ar lite outside sa var vi inte riktigt prioriterade nar tomater behovdes plockas! Men lyckan vande och tomaterna vaxer som gras sa jag atervande till falten och den 30 gradiga varmen! Vi gick fran att "bara" jobba 11.5 timmar till att jobba 12! Money money money!

En tomatplockares dag!

03.15 Klockan ringer och det ar dags att ga upp! Ater frukost och satter pa mig de stinkande tomatklader som inte lyckats bli tvattade pa flera dagar!

04.00 Satter mig i minibussen och aker till footprintshostel. Jag sager som min kara rumskamrat Bernaditte fran tyskland sa. - I have never seen this many sunraises  in my hole life as i have during my time in Bundaberg! Sa sant som det ar sagt! For man far se den varje dag! Det ar otroligt vackert nar man ser solen ga upp och alla dessa falt!

04.20 Satter mig pa nasta buss pa vag till Bundi backpackers hostel! Har vanter naste buss som ska ta oss till tomatfalten!

04.30 Ny buss.

05.00 Jobbet borjar. Jag satter mig pa min maskin och sen drar allt igang.

10.00 Smoke! Rast. Ater mina tva frallor med phialdephia ost och tomat. Tillsammans med ett apple!. Dricker sedan mycket vatten for att inte tuppa av, av dagens varme.

10.15 Rasten over och satter mig sedan ater igen pa maskinen!

14.00 Lunch! Oftast nudlar kokade dagen innan. Men mot slutet blev det mycket ris!

14.30 Rast over!

17.00 jublet ekar over tomatfaltet for dagen ar over!

18.00 kommer tillbaka till huset. Lagar min middag samt morgandagen lunch och gor i ordning mina smorgasar! Tar aven den efterlangtade duschen!

20.00 Laggdags!

Sa ar alltsa en dag for en liten tomatplockare som jag! Och den gar i repeat!

Detta hander idag:

- Jag ska saga upp mig fran tomatjobbet! For att...

Detta hander imorgon:

- Jag ska plocka blommor!!! Och sedan packa dessa blommor! No more tomatos alltsa! And no more sliskig boss! (Han ar verkligen hemsk. Typ som bossen nar man spelar sonic pa sega mega!!!) Min hyresvard ringde mig i morse och berattade att de behove en flower girl! Och vem ar inte battre en jag! Tidigare erfarenhet: Har plockat massor av vitsippor vid tidiagre alder!

Ska kika runt lite i stan efter en passande blomster hatt!


Har nu aven flyttat tillbaka till andra footprint eftersom mina tyskar vanner ska fortsatta sin resa uppat. HAr darfor ingen skjuts till stan. Trakigt att lamna det andra huset och speciellt rikskokaren som de nyinflyttade koeranerna hade med sig! ojojoj vilket gott ris de kan laga!

Datorerna pa detta internet cafe ar inte de basta sa det kommer tyvarr att droja lite till innan jag kan ladda upp bilder! Det kommer det kommer!

Tack sa jatte mycket for alla komentarer! JAg blir verkligen jatte glad!

Auf wiedersen!